неделя, 23 март 2008 г.

РИОСВ – София състави акт на кмета на община Златица за установени нерегламентирани сметища на територията на общината

РИОСВ – София състави акт на кмета на община Златица за констатирани незаконни сметища с битови отпадъци на територията на общината.
Във връзка с постъпила жалба в столичната екоинспекция за проблеми, свързани със сметосъбирането, сметоизвозването и депонирането на битовите отпадъци от община Златица, експерти от РИОСВ – София направиха проверка на 28 февруари 2008 г., на която бяха констатирани локални замърсявания с битови отпадъци, съдържащи полиетилен, хартия, пластмасови опаковки, хартия и др.
Съгласно Закона за управление на отпадъците глобата за установеното нарушение е в размер от 1 500 лв. до 5 000 лв.

15 коментара:

AMAN каза...

Гражданка на Златица съм!
По време на местните избори много се чудех за кого да гласувам!/казвам го, за да не ме обвини някой, че и аз съм фанатизиран защитник на кметицата/
Сега, като гледам развитието в общината съм отчаяна, че нещата не вървят на добре. По мое мнение, ОС вместо да взема някакви решения, май освен да се дрънка с кметицата друго не прави. Тези хора - някой от които нямат и елементарна култура относно обноските си - докато не се махнат от сладките си местенца, нещата няма да потръгнат.
Смятам, че им се плаща от нашите джобове да взимат решения, а не да идат и те на СЕДЕНКА в общината за 3 - 4 часа и да не свършат нищо! Може ли някой от тях да каже кога е взето последното им решение и за какво се е отнасяло! Обзалагам се - да се отхвърли някое предложение на кмета!!!

Анонимен каза...

много сте права аман, така е! В общински съвет Златица нещата са точно такива - каквото и да се направи, все са недоволни! На последното заседание на ОбС се взе решение отново да няма заделени пари за проектиране и за кметствата, а да се налива в СОУ-то! Една бездънна яма, която само прибира и няма кой да помисли, че проектите за това училище са толкова остарели, че първо трябва да се поправят, по после да се изгражда още и още и още...
Много пари отиват и там, както са отивали и в сметището и краят му не се вижда, защото отново в общинския съвет се лобира усилено да изчезват средствата на общината в именно такива обекти, където не можеш им хванеш дирята

Анонимен каза...

Н. Каменова може да не е най-кадърният менаджер на Община,но със сигурност е най-смелата жена, дръзнала да се изправи срещу вандалското разграбване на Златица.Искам да попитам като всички роптаехме срещу Атанас Петров и Компания, защо сега не смеем да изразим гражданската си позиция? До кога ще позволяваме на бивши номенклатурчици и доносници да се разпореждат със съдбите ни? Аз съм млада,образована и мислеща жена. Имам добър административен опит, включително в ОбА-Златица и такива хора не могат да ме впечатлят с нищо, да ме манипулират или да ме уплашат. Тяхното присъствие в Общинският съвет и управляващите структури на града може единствено и само да ме обижда. Аз, като жител и гласоподавател искам прозрачно и ефективно управление на града. Условия,при които да се стимулира бизнеса в региона и работеща система, при която хората да знаят кой на какви конкурси е участвал и защо е спечелил. В момента Златица е изправена пред многобройни проблеми. Аз съм работодател на общинските съветници и искам от тях да предложат ефективни решения, а не да се чудят какви циркове да измислят, защото те са положили клетва да защитават интересите ми, а не да ме забавляват и ако не са способни да работят сериозно и отговорно в интерес на Общината, настоявам час по-скоро да си подадат оставките, а ако не го направят - призовавам вас, моите съграждани да ги УВОЛНИМ !

Анонимен каза...

Тези всичките коментари са писани от Нонка Каменова. Нонке, много си проста, не можеш ли да измислиш нещо по-оригинално! Моля те, отиди да се лекуваш за дебилщината си - по-лошо ще стане, ако не вземеш мерки. Обуздай и улавия си брат, също така и Стоян Шиеков

Анонимен каза...

Каквото и да казва или пише , Нона лъже , куха е като бостанска лейка.Да се грабва чукалата и там на 4-ти километър я чакат.

Анонимен каза...

AMAN Нонке от теб. Сама си пишеш тези коментари и си вярваш, че си права.Абе иди си прегледай главата на психиатър. Хайде да видим сега кой ще ти е виновен за новата криза с боклуците! Чеп за зеле от теб не става бе, говедо каменско!

Анонимен каза...

Вече повече от 3 седмици не се събира боклука на Златица заради тъпотията и ината на Нонка Каменова.Градът е замирисал но откачилата госпожица изобщо не я интересува.Нали си даде 4000лв. допълнително за Коледа.Направи и далавера за над 10 000 лв. с дървата - какво и пука за града.

Анонимен каза...

Не три седмици, а и три месеца най- малко ще тънем в мръсотия от ината и . Нещата няма да се оправят. Тя върна града ни със 100 години назад. И Господ не ще ни помогне. До контийнелите боклука се пълни в огромни чували, идва пролет времето се затопля,града ще се вмирише и болести и червеи ще ни нападнат ако някой не се заеме да направи нещо.

Анонимен каза...

Skivai v Zlatica kvo stava - http://gerbzlatitsa.wordpress.com

Анонимен каза...

ейй Златица, на вместо да се радваме на интелегентната и образована кметица, която спря всички възможности за кражби от кметството (наши пари, на гражданите). Изгони от кметството мафията живяла си спокойно при няколко кмета и пълнила джобовете от общински пари! Защо Златица не върви напред? Защото до сега само се крадеше и Нонка сложи край на това, но на някои все още им се иска да е по старо му - съветниците! Не може вече, не става ние Златичани не вярваме на вас съветниците, нужни са други който да не мислят за себе си и за джоба си а за града ни! Защо не я подкрепим тази жена, хора! Тя ще направи много за гради ни, ако ги няма тези съветници! Защото в Златица от дълги години всеки в общината гледа за себе си, а не за града! Г-да съветници вие създадохте атмосфера в града ни, в която просто неможе да се диша! Всички са озлобени, че нещата в Златица не вървят! Хора прогледнете, г-ца Каменова е европейски кмет и не е дошла за открадне от вечно крадената Златица! Аз съм един млад гражданин на общината и виждам нещата от мойта гледна точка, ако продължава това в Златица не вижам моето бъдеще тук. Но какво се чудя, ще я смачкате за 4 години, после ще дойде някои друг "ще лапне кокала" и Златица пак ще си бъде същата! АЗ НЕ ИСКАМ ТАКАВА ЗЛАТИЦА!

Анонимен каза...

Да не би случайно да сте от приближените на кметицата защото те малко останаха в общината са 5-6 а из града около 10. Вие спите ли и не виждате ли че тази жена освен на инат не прави нищо друго, гледахте ли последната сесия стои като дебил хората я питат тя се смее и не отговаря стои като неадекватна набира си единя телефон от другия и си говори сама по двата телефона да си мислят съветниците колко е търсена.Не обвинявайте съветниците та те толкова възпитано я питат, но глас в пустиня.

Анонимен каза...

За коментара от 3.03.09 в 1:06 мога само да кажа, че всеки ред от него, всяка дума дори може да бъде незабавно оборена.
Писане на коментари с толкова бедни езикови средства и неподкрепени с каквото и да е разумно разсъждение ме карат да си мисля, че пишещият не разполага с кой знае какъв капацитет.
И за да му дам повод за размисъл ще коментирам само част от първото му изречение:
- "образована" - спорно, друже, спорно, освен ако не мерим с много ниска летва. Да, а "специализациите"? Ха, ако ги беше виждал, ако знаеше немски и ги беше прочел, щеше да знаеш истината. И тя нямаше да ти хареса.
- "интелигентна" ли? Съвсем не. Поне да беше природно интелигентна... Ама не е! Сори. Ще ти кажа само, че синоними на интелигентен са начетен, културен и просветен. И не просто в някаква конкретна наука или област, а в много такива. Могат ли да се приложат тези синоними към особата на Нонка Каменова - не!
Дотук с коментарите на коментара.

Анонимен каза...

хахаха абе колко ми е богат речника незнам и колко са правилни изказванията също! Но начетените в общината ги виждаме!
- То ти говори и те лъже в очите, или ти обяснява едно и също по 6 начина! Да оставим Нонка ами кажи ми някой от ОС, който има елементарна култура, само елементарна? Та то на тях им е само да си придават важности и да се мислят за личности!Застанали там в общината хората да ги видят всички колко са елементарни!Ами ние си ги знаем!
А що се отнася до Нонка Каменова, тази жена на ръце трябва да я носим!
И за речника и за мисленето да ти кажа: аз съм глупав ама ти с твоето мислене много далеч няма да стигнеш!

Анонимен каза...

Днес в РС Пирдоп беше осъдена Каменова и приятелката й Маргарита Стефанова/Михнева/б.а.то и бившия й съпруг се засрами и й отне името.
Бяха набедили Георги Илиев Острев за престъпник, но не се явиха в делото, защото знаеха изхода.
Хвала на РС Пирдоп за обективната присъда!

Анонимен каза...

Zlatice , Zlatice s taja kmetica kato Albanska kozarka ...!!!